(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ MAKOVÉ KARAMELOVÉ KOSTKY
Potřebné ingredience
TĚSTO: 6 vajec, 200g moučkového cukru, 1dl oleje, 1dl mléka, 300g polohrubé mouky, 100g mletého máku, 1 prášek do pečiva KARAMELOVÝ KRÉM: 200g krystalového cukru, 7dl mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, 250g másla POLEVA: 300g moučkového cukru, 2 - 3 lžíce horkého mléka, 2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy
TĚSTO: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přimícháváme ostatní suroviny. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při teplotě 180 stupňů asi 20 - 25 minut.
KARAMELOVÝ KRÉM: Cukr upálíme na hladký karamel. Přidáme polovinu mléka a mícháme do rozpuštění karamelu. V druhé polovině mléka rozmícháme pudinky, žloutky a mouku. Vlijeme do karamelu a uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme do pěny a postupně vmícháme vychladlou karamelovou kaši.
POLEVA: Všechny suroviny vymícháme na hladkou kaši.
Upečené vychladlé těsto podélně přežízneme na dvě části. Spodní část potřeme krémem a priložíme druhým plátem. Vrch potřeme citronovou polevou a ozdobíme čokoládou.
Tyto řezy jsem našla v časopise a už jsem je dělala několikrát a moc nám chutnají. Dávka vychází na menší plech nebo peču v pekáčku.
KARAMELOVÝ KRÉM: Cukr upálíme na hladký karamel. Přidáme polovinu mléka a mícháme do rozpuštění karamelu. V druhé polovině mléka rozmícháme pudinky, žloutky a mouku. Vlijeme do karamelu a uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme do pěny a postupně vmícháme vychladlou karamelovou kaši.
POLEVA: Všechny suroviny vymícháme na hladkou kaši.
Upečené vychladlé těsto podélně přežízneme na dvě části. Spodní část potřeme krémem a priložíme druhým plátem. Vrch potřeme citronovou polevou a ozdobíme čokoládou.
Tyto řezy jsem našla v časopise a už jsem je dělala několikrát a moc nám chutnají. Dávka vychází na menší plech nebo peču v pekáčku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
BILKOVAI
(upraveno)
30. 1. 2011, 12:48
to je zajímavý receptík. Mák s karamelem jsem ještě nikdy nejedla
habebe
(upraveno)
30. 1. 2011, 22:06
@BILKOVAI
Ivet, je to fakt bomba... A už jsem i zkoušela na ten krém dát i ušlehanou šlehačku a pak teprve tu vrchní placku a je to taky super. Nebo přidat do krému ovoce, mandarinky nebo kiwi je dobré... Jde to upravovat, jak kdo chce.